Az oldalról

 

Miért jött létre ez az oldal?

– A szenthalal.hu weboldal azért jött létre, hogy a Szent Halál kultuszának szimpatizánsait, gyakorlóit inspirálja, néhány gyakorlati tanáccsal ellássa, illetve a Szent Halál tiszteletéhez kapcsolódó információkat mindenki számára megossza. 

 

Mi ez? Valami szekta van mögötte?

– Nincs mögötte semmilyen szekta, vagy egyház, és itt nem foglalkozik senki hittérítéssel, vagy a másik meggyőzésével sem, hogy a Szent Halál tiszteletét válassza magának.

 

Érdekel a téma, de hogyan tudok elindulni ezen az ösvényen? 

– A szenthalal.hu oldalon megfogod találni azokat az alapvető információkat, amelyekkel megtudod tenni az első lépéseket.

 

Hogyan tudom felvenni a kapcsolatot hasonló érdeklődésűekkel ?

– Mivel a szenthalal.hu nem foglalkozik szekta vagy egyház alapítással, így maximum a különféle közösségi oldalakon (facebook, twitter, instagram stb.) levő online csoportok keresése az ajánlott. Ott mindenki azzal fogja felvenni a kapcsolatot akivel akarja.

 

Van-e valami szent könyve az irányzatnak, mint pl. a Biblia a kereszténység esetén?

– Nincsen. Bár írtak a témában már pár könyvet, és a jövőben is biztosan lesz még, de igazából nincs semmilyen központi irata a Szent Halál kultuszának. Itt nincsenek dogmák, maximum ajánlások. Senki sem fogja befolyásolni az akaratod hogy közösségben, vagy egyedül gyakorlod a vallásod. Mindegyik út jó, az is ha egyedül, de az is ha a barátaiddal vagytok együtt a Szent Halál tiszteletére. A vallásod magánügy, és az is, hogy az életedben ebből mit hozol nyilvánosságra, és mit titkolsz el. Az egyéni megélésén van a hangsúly, minél sikeresebb, gazdagabb, kiteljesedettebb életet tudjál élni, úgy hogy az a számodra a legjobbat nyújtsa.

          2019.03.05.